Homepage Over ons Alg. informatie Werkzaamheden Overzicht dieren Fotogalerij Contact informatie
  Historie 't Spiek
Historie 't Spiek


Zorgboerderij 't Spiek is een agrarisch activiteitencentrum even buiten het Brabantse dorp Rijkevoort. Voorheen was dit een varkensbedrijf waar jonge zeugen werden gefokt voor de productie van vleesvarkens. In 1988 hebben Jan en Corine van Gorp dit varkensbedrijf gekocht en zijn ze samen met hun vier kinderen verhuisd van midden Brabant naar het 'land van Cuijk'.

Na een aantal jaren het varkensbedrijf ge'xploiteerd te hebben stonden zij in 2006 voor de volgende keuze:
- investeren en uitbreiden, of
- stoppen met het bedrijf, of
- een andere weg inslaan
Aangezien er geen opvolger was om het bedrijf over te nemen werd er besloten om het roer helemaal om te gooien. Dit gaf weer kansen en het was een uitdaging om aan iets nieuws te beginnen.

Jan had de ambitie om weer te gaan studeren. Hij koos voor de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN).
Al vrij snel na aanvang van deze studie kwam de mogelijkheid in beeld om een zorgboerderij op te zetten. Het was meteen duidelijk dat zijn interesse hier lag en dat de opleiding SPH naadloos aansloot bij dit plan. Werken met mensen 'n dieren, mooier kon het niet. Het plaatje was rond en de plannen werden uitgewerkt, met als resultaat dat in 2007 zorgboerderij 't Spiek operationeel was.

Jan heeft zijn studie afgerond en runt samen met een professioneel team de zorgboerderij. Dit team bestaat uit vaste medewerkers en enkele flex-krachten. Daarnaast zijn er meerdere vrijwilligers en stagiaires op 't Spiek die een handje helpen en extra ondersteuning kunnen bieden.

Het doel van 't Spiek is helder: de deelnemer arbeid en dagbesteding aanbieden dat bij hem of haar past. De zorgvraag van de deelnemer is hierbij het uitgangspunt.

Wanneer u interesse heeft bent u natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen op 't Spiek. Een bezoekje is zeker de moeite waard en wij leiden u graag rond.
©opyright 2007-2024   Ontwikkeld door: We Are Konzept | Creative Media Alle rechten voorbehouden. Home Over ons Visie Algemene info Fotogalerij Contact

Zorgboerderij Boxmeer | Zorgboerderij Rijkevoort | Zorgboerderij Nijmegen | Zorgboerderij Cuijk | Zorgboerderij Uden | Zorgboerderij Venray